De pijn verdwijnt, de prestatie blijft.
(Jos Lange)
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Jannet Lange
 
 
PR's:
        : 3:34:32 (Utrecht, 2011)
             (3:34:16, Roelofarendsveen, 2012)
50 km   : 4:21:39 (Glimmen, 2011)
100 km  : 9:44:30 (Deventer, 2009)
100 mijl : 18:19:51 (tt Steenbergen, 2012)
6 uur     : 67,971 km (Epe, 2011)
12 uur   : 110,687 km (Santpoort-Noord, 2012) 
24 uur   : 206,258 km (Steenbergen, 2011)
48 uur   : 304,564 km (Bornholm (DK), 2012)
Spartathlon: 35:24:12 (2010)
 
Gelopen:
123 Marathons + 101 Ultra's (12548 km)
In 2013:
16-2: 50 km, Texeltrail, 5.05.32
 2-3 : M, Galgenbergmarathon, 5:19:00
   
Wandeltochten: 
93 wandelingen (2814 km)
In 2013:
5-1  : 25 km, Geldermalsen
26-1: 25 km, Roosendaal*
2-2  : 30 km, Breda
23-2: 25 km, Dordrecht
9-3  : 25 km, Oudenbosch
16-3: 30 km, Leerdam
*hardgelopen
 
 

 

3-9-2011: Kölnpfad (171 km), Keulen (GER)
Laat ik voor de verandering maar eens beginnen met het eindresultaat: DNF. Mijn eerste DNF sinds jaren. En het was helemaal niet nodig geweest, mijn vorm was goed, het weer prima, ik ben niet geblesseerd, het parcours was prachtig (tenminste het gedeelte dat ik ervan heb gezien) en ik had er zin in. Wat is er gebeurd? Dan moeten we nu dus weer terug naar het begin.
 
Het Kölnpfad is een 171 km lang wandelpad rondom Keulen. En die gaan we hardlopend afleggen.
Er zijn 4 verzorgingsposten van de organisatie, nl. op de kilometerpunten 33, 63, 100 en 138. Dat zou in principe voldoende moeten zijn maar Jos wil me tussen deze punten in ook nog wel wat aanreiken. Er hebben zich 16 deelnemers aangemeld waarvan er 12 ook daadwerkelijk van start zijn gegaan. De temperatuur is aan de hoge kant, 32°C dus er wordt rustig aan gedaan. De limiet is toch ruim genoeg met zijn 28 uur.
 
Voordat we van start gaan wordt ons verteld dat we tussen de 95 km en de 100 km door de rosse buurt van Keulen moeten en dat we daar tot 8 uur 's avonds wel veilig alleen door kunnen lopen maar daarna niet meer dus dan moeten we in groepjes lopen of een andere weg zoeken. Bij de vorige editie van deze loop schijnen er nl. 's nachts een paar tikken te zijn uitgedeeld. Ik verwacht dat ik de eerste 100 km wel voor die tijd zal hebben afgelegd maar vind het ook wel een prettig idee dat ik al gauw samen loop met Thomas. Hij heeft hetzelfde tempo als ik en we spreken af dat we het eerste stuk bij elkaar blijven. Hij heeft geen extra verzorging en kan dan dus ook van de verzorging van Jos gebruik maken.
 
Na 2 uur lopen sluiten zich nog 3 mannen bij ons aan en met z'n vijven lopen we verder. Het parcours is goed uitgezet maar je moet wel goed opletten, soms staan de markeringen in het pad waar je in moet slaan.
Op een gegeven moment komen we in een dorpje aan, dat betekent extra goed opletten. Bij een begraafplaats staat een pijl naar rechts en er staan 2 echtgenotes van de mannen die bij ons lopen. Zij zeggen dat we naar rechts moeten, de begraafplaats op en dat doen we dus ook want die pijl hadden we al gezien. Aan het einde van de begraafplaats zien we weer een markering dus zitten we goed. Twee van de mannen gaan weer wat langzamer lopen en ik loop verder met Thomas en nog een Thomas. So far, so good.
 
Na een uur staan daar weer de echtgenotes en die geven ons een beetje water want het duurt wel lang tot we bij de verzorgingspost zijn.
Na 4 uur lopen wordt de ene Thomas gebeld en ik hoor hem kwaad reageren. Hij zegt tegen mij dat ik even moet wachten en ik ga op een bankje zitten. Thomas zegt dat we de verzorgingspost hebben gemist en dat we straf krijgen? De verzorgingspost schijnt bij de begraafplaats te hebben gestaan maar we hebben hem niet gezien. Geen van de 7 mensen die zich daar op dat moment bevonden. Discussie, discussie.....We moeten van Wolfgang blijven zitten tot alle deelnemers ons voorbij zijn gegaan en dat terwijl de laatste deelnemer al na 1 km na de start ver achter ons liep. Nog meer discussie en dan wordt de straf omgezet in nog één uur blijven zitten. We zitten nu al 20 minuten, er zijn 3 andere deelnemers voorbij gegaan die allen niets tegen ons zeggen (vreemd?). De Thomassen proberen Wolfgang tot rede te brengen en ondanks dat het 32 graden is heb ik kippenvel en beginnen mijn kuiten kramscheuten te krijgen. Ons verzoek om door te mogen lopen en dan een uur straftijd te krijgen wordt van de tafel geveegd. Ik vind dat onbegrijpelijk en onverantwoordelijk. Omdat we de verzorging hebben gemist hebben we dus nauwelijks drinken meer, het is bloedheet en we moeten nog zeker 15 km lopen tot we bij Jos zijn om te kunnen drinken en de volgende (officiële) verzorgingspost is nog eens 10 km verder. Maar Wolfgang is onverbiddelijk. Ik vind mijn gezondheid belangrijker dan het Kölnpfad en zeg dat ik verder loop en dan na 50 km bij Jos zal gaan stoppen. De Thomassen twijfelen nog en dus ga ik alleen verder.
 
Het lopen gaat niet lekker meer, mijn kuiten hebben krampverschijnselen en het kleine beetje water wat ik nog had is nu ook op.
Bij Jos aangekomen doe ik mijn verhaal en Jos belt met Wolfgang. Zegt dat ik doorgelopen ben en nu zal uitstappen. Maar Wolfgang zegt dat ik nog in de race ben en door kan lopen. Dus drink ik zoveel ik kan, giet mijn camelbak vol en neem nog een extra halve liter fles drinken mee in de hand. In de volgende 10 km haal ik, ondanks mijn lastige kuiten, de 3 mannen weer in die ons voorbij zijn gelopen terwijl wij op het bankje zaten. Eén heeft kramp in zijn kuiten en gaat stoppen, de andere 2 zeggen niet veel.
 
Bij het 60 km verzorgingspunt staat Wolfgang en die is verbaasd als hij hoort dat ik niet op het bankje ben blijven zitten en weer begint de discussie waarbij het mij niet duidelijk wordt wat nou dus de sanctie gaat worden. De sfeer is echt heel vervelend en ik zeg dat ik alsnog ga stoppen. Maar ik lig op kop zegt hij en dat zou dan weer zonde zijn. Wat wil hij nou?
Door al dit geOH weet ik dat ik het niet meer ga redden om voor 8 uur voorbij de rosse buurt te komen. Dan moet ik dus gaan wachten tot er misschien ooit een andere deelnemer langskomt (en dus weer stilzitten) of ik moet een andere weg zoeken en dan maar hopen dat ik de verzorgingspost op 100 km vind. Die verzorgingspost staat aan de rand van die rosse buurt dus ik vraag me af of het dan wel veilig is? Voor mij is de lol eraf. Lopen is mijn hobby en een hobby moet wel leuk en veilig blijven. Dat is het op deze manier voor mij echt niet meer. Door alle ergernis loop ik absoluut niet prettig meer, mijn kuiten voelen nog steeds niet goed en om zo nog 110 km door te lopen en dan misschien gediskwalificeerd te worden, is me de moeite niet waard. Dus loop ik nog 10 km verder waar Jos op me wacht en stap daar gedesillusioneerd in de auto. Onbegrijpelijk dat het op zo'n manier moet.
 
Natuurlijk heeft Wolfgang gelijk dat er een straf staat op het missen van een verzorgingspost. Tel om mijn part een uur of als dat niet genoeg is, twee uur bij onze eindtijd op. Daar hadden we allen vrede mee gehad. Maar laat geen deelnemers bij 32°C langer dan noodzakelijk zonder drinken zitten, dat vind ik onverantwoord. Van een organisatie mag je op zijn minst verwachten dat ze je niet aan onnodige risico's blootstellen en hier was best een andere oplossing voor te bedenken geweest.
 
Ik heb hier een heel naar gevoel aan overgehouden. De sfeer, het onbegrip, het -in mijn ogen- onverantwoordelijke gedrag van de organisatie, ik begrijp er helemaal niets van.

Reacties

Edwin op 06-09-2011 16:24
Wat een ellende. Jammer want zo gaat een leuke wedstrijd/loop naar de knoppen. Gauw maar weer vergeten
Henri Thunnissen op 06-09-2011 18:28
Wat een waardeloze organisatie, daar moet de lg-duv zich voor schamen! Zo pak je dat dus niet aan.
 
En danzet Wolfgang op zijneigen site dat de volgende editie van het Kölnpfad niet doorgaat omdat er te weinig deelnemers meedoen. Vind je het gek,leer eerst eens organiseren zou ik zeggen!
 
Vervelend voor jou, omdat het Kölnpfad samen met de 24 uur van Steenbergen je hoogtepunt was van dit loopseizoen. Als je het dan zelf verknalt kan je het jezelf aanrekenen, maar dit.... Balen.
 
Als je zin hebt kan je op 21 april je kater wegspoelen in Limburgs Zwaarste. Duurt nog even, maar Willem ziet je gewoon voor vol aan en we zien je graag komen.
Leonie op 06-09-2011 18:59
Wow......misschien moet meneer Wolfgang eerst even wat eigen frustraties uit de weg ruimen voordat hij ze aan anderen toebedeelt?!
Jannet op 06-09-2011 19:02
@Henri: het viel mij ook zwaar van hem tegen, vooral omdat die 48 uur vorig jaar perfect geregeld was. Maar ik zal dus nooit meer bij hem aan de start staan.
Waar zie je dat staan trouwens dat er te weinig deelnemers waren? Ik zie het nergens? Ik had van tevoren al een beetje naar gevoel omdat de site van het Kolnpfad al maanden niet meer was bijgewerkt, heb toen een mailtje gestuurd en kreeg daarop een nogal kortaf antwoord. Dat was ik ook al niet van hem gewend. Volgens mij had hij er al geen zin meer in om het dit jaar te organiseren. Jammer want het Kolnpfad is zeker de moeite waard om te lopen.
21 april staat in mijn agenda!
 
Martin Leusink op 06-09-2011 19:10
Wat een k.....ervaring, dat Kölnpfad. Helemaal umsonst al dat Duits geoefend. Nu dus gauw een nieuw doel kiezen! Berg en Dal?
Henri Thunnissen op 06-09-2011 19:46
Jannet, de tekst stond inderdaad niet op de site van de lg-duv, maar op het forum van de site van de duv. De info op de site van de lg-duv was inderdaad minimaal en dat is nooit prettig. Dit is de tekst die op het forum stond:
 
Die Sieger lauten:

Dietmar Rosenau und Holger Brill gemeinsam bei den Männern und

Bettina Mecking bei den Frauen.

Von 12 Startern (2W/10M) finishten die 171km nonstop um die Domstadt 8 (1W/7M).

Aufgrund der geringen Resonanz, auch bei der zweiten Austragung, wird es voraussichtlich keine Neuauflage mehr geben!

Mehr in den nächsten Tagen auf der Seite der LG DUV www.lg-duv.de

LG

Wolfgang
Ruud Verhoef op 08-09-2011 10:08
Ungehohrt; deutsche grundlichkeit?
wat een ongelooflijk gehannes van die organisatie; op die manier ga je niet met je deelnemers om en zou bij mij ook alle plezier ervan af zijn.
geen wonde dus dat die loop blijkbaar opgedoekt wordt; hoe jammer dat ook zou zijn omdat het Kolnpfad zo mooi schijnt te zijn
Thierry op 08-09-2011 19:36
pfff.wat een verhaal. Ik snap compleet dat je bent uitgestapt! Iets leuker(sportiever) met elkaar omgaan zou beter zijn. Gelukkig nog genoeg andere loopjes! gr
Rinus op 09-09-2011 20:59
Dat je de verzorgingspost al mist is een straf op zich en erg vreemd allemaal.
 
Renko Fiks op 14-09-2011 18:02
Hoi Jannet,
 
Jeetje, wat een verhaal weer. Ik heb met kromme tenen je verhaal zitten lezen. Ongelooflijk. Wat een organisatie.
Ik hoop/verwacht dat je DNF je niet al te veel telleurgesteld heeft. Op naar de volgende mooie loop, jannet!
 
Gr. uit Hoogerheide
Rinus op 14-09-2011 19:37
Bedankt voor je reactie op mijn blog en heb daar zeker iets aan.
Voorlopig even pas op de plaats en herstellen.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl