De pijn verdwijnt, de prestatie blijft.
(Jos Lange)
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Jannet Lange
 
 
PR's:
        : 3:34:32 (Utrecht, 2011)
             (3:34:16, Roelofarendsveen, 2012)
50 km   : 4:21:39 (Glimmen, 2011)
100 km  : 9:44:30 (Deventer, 2009)
100 mijl : 18:19:51 (tt Steenbergen, 2012)
6 uur     : 67,971 km (Epe, 2011)
12 uur   : 110,687 km (Santpoort-Noord, 2012) 
24 uur   : 206,258 km (Steenbergen, 2011)
48 uur   : 304,564 km (Bornholm (DK), 2012)
Spartathlon: 35:24:12 (2010)
 
Gelopen:
123 Marathons + 101 Ultra's (12548 km)
In 2013:
16-2: 50 km, Texeltrail, 5.05.32
 2-3 : M, Galgenbergmarathon, 5:19:00
   
Wandeltochten: 
93 wandelingen (2814 km)
In 2013:
5-1  : 25 km, Geldermalsen
26-1: 25 km, Roosendaal*
2-2  : 30 km, Breda
23-2: 25 km, Dordrecht
9-3  : 25 km, Oudenbosch
16-3: 30 km, Leerdam
*hardgelopen
 
 

 

Blog van de baas
Hallo, mag ik me even voorstellen? Ik ben Tobias, de grote baas in huize Lange. Ik heb twee knechten, nl. Jos en Jannet. Over die laatste wil ik het even met jullie hebben. Die Jannet heeft al een tijdje niet meer op haar weblog geschreven want ze had niets te melden zei ze. Ze is een beetje aan het uitrusten, winterslaap noemt ze dat. Wat een raar woord, winterslaap? Het is niet eens winter en slapen kun je het hele jaar door.
Maar ze bedoelt volgens mij dat ze dan wat minder loopt. Daar merk ik niets van. Ze gaat wel heel erg vaak de deur uit. Soms is ze dan ook al snel weer terug maar soms blijft ze ook een hele dag weg. En de ene keer begint ze hier voor het huis te lopen en een andere keer gaat ze met een grote tas met zo'n blauw ding op wielen weg. Een auto heet dat, geloof ik? Ik kan dat allemaal goed in de gaten houden hier op mijn favoriete plekje voor het raam. Het lijkt wel of ik slaap maar ik doe natuurlijk alsof. Mijn knechten hebben dat niet door, die denken dat ik oud wordt en daarom meer slaap dan anders. Die knecht van me, Jannet, zou dat ook eens moeten doen. Die zegt ook vaak dat ze moe is en daarom nu dat winterslaapje doet. Maar ze ging wel elke keer lopen ergens in Brabant. Daar ging ze samen met die andere knecht naar toe en ze keken dan een beetje sip als ze 's avonds laat thuiskwamen. Er schijnt daar iemand ziek te zijn geweest waar ze dan naar toe moesten en dan nam ze haar loopschoenen mee om er even tussenuit te kunnen. Maar pas keken ze nog sipper en hoefden ze niet meer naar Brabant. Het fijne weet ik er ook niet van, behalve dan dat ze mij dus de hele dag aan m'n lot overlieten. Ach, dat is ook wel eens lekker, ik vind het niet zo erg. En ze ging ook nog naar een andere Brabander om te wandelen. Hoezo winterslaap, die knecht van me is meer weg geweest dan ooit.
 
Afijn, wat ik zeggen wilde, die knecht heeft dus niets te melden over die hobby van d'r en daarom doe ik het maar.
Ze vond het afgelopen jaar een beetje teleurstellend. Haar doel was een goede 24 uur, een goede 12 uur en het Kölnpfad. Die 24 uur is haar wel gelukt maar die andere twee niet. Ik vraag me dus af waarvan ze dan moe is geworden? Ze heeft niets gedaan! Toen wilde ze eigenlijk nog ergens op één of andere baan 250 rondjes gaan lopen maar dat heb ik haar afgeraden. Waarom zou ze 250 rondjes gaan lopen als er niets te vangen valt? Ze was niet in vorm om een lekker hapje als bijvoorbeeld een PR te vangen dus heb ik haar aangeraden om even goed uit te rusten en geen wedstrijden te lopen. Soms is ze best verstandig en luistert ze naar me. En dat is maar goed ook want ze had die dag niet eens kunnen lopen vanwege dat gedoe in Brabant wat ik net al noemde.
 
Nu loopt ze dus even niet van die loopjes waar ze moe van wordt en heeft ze dus wat meer tijd voor mij. Is ook niet altijd even leuk want heb je wel eens zo'n zweethand over je bol voelen gaan? Gatver, dat is echt niet prettig! Als ze thuiskomt begroet ik haar meestal even, omdat ik best een aardige baas ben. En dan praat ze tegen me en aait me over mijn lijf. Dat is wel prettig maar ik zou het fijner vinden als ze eerst haar handen zou afdrogen en die stinkkleren uit zou doen. Ik houd niet van zweetluchtjes. Maar ik klaag niet hoor want daarna krijg ik meestal wat lekkers van haar. 
 
Soms heeft ze ook hoofdpijn, die knecht van me. Zucht, wat een zeurpiet. Ik heb haar al zo vaak gezegd dat ze goed moet drinken. Ik doe het zelfs voor en nog luistert ze niet.
 
Nu ze dus een winterslaapje doet kijkt ze ook alvast naar volgend jaar. Dat doet ze achter een kastje met een muis. Hahaha, laat me niet lachen, een muis! Als er iemand is die verstand van muizen heeft ben ik dat, en dat ding is echt geen muis. Maar goed, ze heeft dus wel al plannen gemaakt voor volgend jaar. Niet echt spectaculair. Ze twijfelt, zegt ze, over hoe ze verder wil gaan met die rare hobby van d'r. Ze heeft het na al die jaren allemaal wel gezien en wil alleen nog ontspannen loopjes te doen zonder specifiek doel, zegt ze. Ze is een beetje moe van al die cijfertjes en lettertjes op dat kastje met die muis.
Maar ik weet het niet hoor, ze zegt zoveel. Ik zag op dat kastje wel erg lange loopjes voorbij komen en die heeft ze op een lijstje gezet. Een verlanglijstje noemde ze dat. Ze zei dat ze wel weer eens wat zou schrijven als ze ergens had gelopen maar ik vond haar niet echt enthousiast klinken. Het afgelopen jaar heeft haar geen goeds gedaan. Misschien krijg ik haar zover dat ze nog eens ergens gaat lopen binnenkort, ik doe mijn best.
Ach, wat kan mij het schelen. Ik hoor het allemaal wel. Ga nu eerst een dutje doen en zij gaat volgens mij weer een stukje lopen. Ik zal haar daarna wel weer met open poten ontvangen, die natte aai incasseren, wat lekkers eten, goed drinken en daarna weer een dutje doen. Zou zij ook eens moeten doen, knechten kunnen best veel van mij leren.

Reacties

Martin Leusink op 19-11-2011 20:51
Tsja, Tobias, je hebt maar mooi geluk met je knechten. Soms hebben die ook een tijd dutjes nodig om hun batterij op te laden. Zeker na akelige dingen, die kennelijk in Brabant gebeurd zijn. Heb maar een beetje begrip voor ze!
Over een tijdje, als die batterijen opgeladen zijn en het nieuwe verlanglijstje wordt uitgevoerd (te beginnen met no. 200!!!) krijg je weer alle tijd voor jezelf. Tot die tijd, sterkte!!
Ronald op 20-11-2011 22:02
Ik heb geen kat die verstandige dingen tegen me zegt. Dus luister ik ook maar naar jou. Ik ga nu ook een winterslaap houden en loop alleen nog maar kleine stukjes. De eerste keer sinds ik loop.
Renko Fiks op 21-11-2011 19:11
Hoi Jannet, wat een leuk stukje weer! Heel veel succes met het maken van je keuzes!! Het komt vast goed!!!
 
Renko
Bram van der Bijl op 21-11-2011 22:39
Tja, voor eigen parochie prekend zou ik willen stellen, dat er op het gebied van etappe-lopen nog voldoende te doen valt de komende jaren, de Ultra Trace de Saint Jacques b.v. :-) Ciao, Bram
Henri Thunnissen op 25-11-2011 00:36
Geen code deze keer die we moeten kraken maar toch een raadsel.Ik ben natuurlijk meteen weer gaan kijken in de kalender voor geschikte wedstrijden en er zijn ook dit jaar weer genoeg uitdagingen.Erg veel lange lopen, maar inderdaad ook veel etappe-lopen en twee-daagsen. Het aanbod is zo divers dat een loper/loopster die een beetje flexibel is makkelijk 20 jaar vooruit kan. Ik ben benieuwd waar je naast de Baltic run dit jaar nog meer gaat lopen. Als het aan de kat lag, ....................?
Rinus op 25-11-2011 22:53
Leuke blog en de kat heeft gelijk!.
Benieuwd wat 2012 gaat worden
Rinus op 25-11-2011 23:59
Leuke kijktip en misschien heb je het al gezien?.
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl